Valitse suojaimet ympäristön mukaan – Näön ja kuulon suojaamiseen löytyy monenlaisia vaihtoehtoja

Näön ja kuulon suojaaminen on työturvallisuuden peruskivi. Suojainten valinnassa kannattaa huomioida työympäristön vaatimukset sekä käyttömukavuus.

Meluisissa työympäristöissä kuulosuojainten käyttäminen on välttämätöntä kuulovaurioiden ehkäisemiseksi. Lisäksi kuulosuojaimet helpottavat vaativiin tehtäviin keskittymistä esimerkiksi teollisuudessa, viranomaistoiminnassa ja puolustussektorin työympäristöissä.

Senop Communicationsin monipuolinen kuulosuojausvalikoima soveltuu kattavasti eri käyttötarkoituksin ja -ympäristöihin – meiltä löydät yksittäisen korvan kuulokkeet, langalliset aktiivikuulosuojaimet sekä Bluetooth-yhteydellä varustetut aktiivikuulosuojaimet ja peitetehtävien piilokommunikaatiovarusteet.

Huomioi nämä asiat, kun valitset kuulosuojaimia

Kuulosuojaimia hankkiessa on oleellista huomioida niiden käyttötarkoitus ja työympäristön vaatimukset, etenkin melutaso. Pitkäaikaisessa käytössä tärkeitä ominaisuuksia ovat lisäksi käytettävyys, istuvuus ja mukavuus.

Aktiivinen kuulonsuojaus edistää työturvallisuutta mahdollistamalla tärkeiden äänien kuulemisen taustamelusta huolimatta. Aktiivinen ympäristön äänien toisto suojaa käyttäjän kuuloa haitalliselta melulta samalla kun varoitusmerkit, puhe, ohjeet ja muut äänet matalammissa melutasoissa ovat kuultavissa. Kuulosuojaimet suodattavat siis haitalliset äänet pois eristämättä kuitenkaan käyttäjäänsä työympäristöstä.

Kuulosuojainten valinnassa kannattaa huomioida myös työympäristön fyysiset vaatimukset: joissakin kuulosuojainmalleissa on kevyempi rakenne, kun taas toiset mallit on suunniteltu kestämään äärimmäisiä olosuhteita, kuten suuria lämpötilavaihteluita tai kosteita ympäristöjä. Useiden kuulosuojainten suunnittelussa on otettu huomioon myös vedenkestävyys, mikä tarkoittaa, että ne sietävät upotuksen veteen ilman, että niiden elektroniikka tai komponentit kärsivät.

Senop suojaa myös näkösi

Suojalaseja on tarpeellista käyttää ympäristöissä, joissa pöly, kipinät tai muut roskat saattavat vaarantaa näkökyvyn.

Senopin suojalasivalikoima ulottuu keveistä suojalaseista aina ballistisiin naamiomallisiin suojaimiin. Merkittävän maailmanlaajuisen valmistajan kanssa yhteistyönä luotu valikoimamme mahdollistaa tuotteiden räätälöinnin asiakkaan erityistarpeisiin.  Voimmekin tarjota laadukkaita ja suorituskykyisiä suojalaseja asiakkaidemme toimintaympäristöjen ja tehtävien asettamien vaatimusten mukaisesti.

Tutustu monipuoliseen kuulosuojainten ja Revision-suojalasien valikoimaamme Senop Communications -verkkokaupassa!