Senop Communicationsin puhelinten vuokraustoiminnassa asiat hoituvat yhdellä soitolla

Kansainvälisen rallikilpailun järjestäjät luottivat tapahtumaviestinnässä Senop Communicationsin (ent. Virve Tuotteet ja Palvelut Oy) nykyaikaisiin vuokrapuhelimiin. Vuosikymmeniä ralleissa työskennellyt Lahti Historic Rallyn turvallisuusjohtaja sanoo, että yhteistyö Senopin kanssa oli äärimmäisen sujuvaa. Virve-verkon ja -puhelinten ansiosta tapahtumaviestinnässä kaikki toimi, kuten pitää.

– Virve-verkon kautta voi viestiä isolle joukolle nopeasti, joten se on loistava vaihtoehto nopeassa ja suorassa toiminnassa sekä erilaisiin johtamista ja käskyttämistä vaativiin tehtäviin, kertoo Lahti Historic Rallyn turvallisuusjohtaja Arto Heino.

Lahti Historic Rally on kaksipäiväinen, kansainvälinen autourheilutapahtuma, jota on järjestetty 2000-luvun alkupuolelta asti. Arto Heino on ollut ensimmäistä kertaa ralleissa töissä jo vuonna 1977, ja sen jälkeen hän on kiertänyt muun muassa tarkkailijatehtävissä ympäri Suomea. Pitkän kokemuksensa ansiosta hän tuntee koko suomalaisen rallikentän ja autourheilutapahtumien järjestelyt.

Hän hankki Lahti Historic Rallyyn 35 vuokrapuhelinta. Heinon mielestä yhteistyö Senop Communicationsin kanssa oli yksinkertaista ja miellyttävää.

– Senopin toiminnassa parasta oli yleinen laadukkuus. Ei ole vain yhtä asiaa, joka olisi toiminut erityisen mainiosti, vaan kaikki hoitui äärettömän hyvin. Esimerkiksi laitetilauksen tekeminen oli helppoa ja Senop Communicationsin yhteydenpito aktiivista, hän sanoo.

Kehut saa myös Senopin tilojen hyvä sijainti, sillä Tampere on keskeisellä paikalla monia tapahtumia ajatellen. Tarvittaessa vuokrapuhelimet totta kai toimitetaan asiakkaalle minne päin Suomea tahansa.

Virve-verkolla Suomen paras kuuluvuus

Lahti Historic Rallyn 12 erikoiskokeella oli mittaa yhteensä lähes 150 kilometriä. Tapahtuman johtokeskus oli Lahden suurhallissa, perjantain erikoiskokeet ajettiin Sysmän tienoilla ja lauantain erikoiskokeet sijoittuivat Lammin ympäristöön. Lahden johtokeskuksesta oli oltava suora radioyhteys erikoiskokeiden tapahtumapaikoille. Laajalla alueella tarvittiin siis toimiva verkko, joka kantoi pitkälle.

– Virve-verkko on kuuluvuudeltaan Suomen paras. Virve on teknisesti luotettava ja laadukas, joten kaikki varmasti kuulevat, mitä puhutaan. VHF-radioilla verkon kantavuus ei riitä, Arto Heino toteaa.

Lahti Historic Rallya varten luotiin useita eri puheryhmiä, joita käyttämällä järjestäjät pystyivät valitsemaan, keiden kanssa milloinkin kommunikoivat.

– Virve-puhelimissa puheryhmiä voi luoda huomattavasti helpommin kuin VHF:llä – vähän kuin WhatsApp-sovelluksessa – mutta Senop Communications ohjelmoi puhelimet meille valmiiksi. Yksi puhelinsoitto riitti, ja asia oli selvä.

Osoitus järjestäjien yleisestä tyytyväisyydestä oli Heinon mielestä se, että tapahtuman aikana puhelimista ei tullut kommentteja.

– Viestintä on asia, josta tulee kommentteja pääasiassa silloin, kun se ei toimi. Esimerkiksi puhelinten akkujen loppuminen maastossa aiheuttaisi harmia. Senop Communicationsin ansiosta tällainen puuttui kokonaan ja laitteet toimivat, kuten pitää. Kalusto oli uutta ja akut olivat ehjiä, joten niitä ei tarvinnut ladata päivän aikana.

Tutustu Senop Communicationsin yli 500 ammattilaisviestinnän tuotteeseen kätevästi verkkokaupassa osoitteessa kauppa.senop.fi, ja lue lisää vuokraus- ja leasingpalveluistamme täällä!