Virve Tuotteet ja Palvelut Oy yhdistyy Senop Oy:hyn

Pohjoismaiden johtava korkealaatuisten pimeänäköratkaisujen kehittäjä ja vaativien järjestelmäintegrointipalvelujen toimittaja Senop Oy ja turvalliseen viranomaisviestintään erikoistunut Virve Tuotteet ja Palvelut Oy yhdistyvät. Virve Tuotteet ja Palvelut (VTP) liittyy Senopin aiempien liiketoimintojen rinnalle omana liiketoiminta-alueenaan, Senop Communicationsina.

Perinteisesti Senopin tuotteita on käytetty erityisesti maanpuolustus-, viranomais- ja tutkimustoiminnassa sekä eri teollisuudenaloilla, kuten paperi-, prosessi-, lääke- ja kaivosteollisuudessa. VTP:llä puolestaan on vuosikymmenten kokemus luotettavien viestintäyhteyksien toimittamisesta erityisesti kriittisen infrastruktuurin organisaatioille ja viranomaisille.

“Senopin ydinajatus on, että haluamme olla läsnä asiakkaan toiminnassa. Yhdistymisen ansiosta pystymme vahvistamaan asiakastarpeiden kuulemista sekä niiden huomioimista tarjonnassamme ja palveluissamme. Vankistamme Senopin kyvykkyyttä meille tärkeillä sektoreilla sekä kehitämme palvelutarjontaamme, jotta asiakas hyötyy”, kertoo Senopin toimitusjohtaja Aki Korhonen.

Suojaamattomat sovellukset muodostavat vakavan tietomurron uhan

Virve Tuotteet ja Palvelut Oy on suomalaisen ammattilaisviestinnän sekä TETRA-verkkojen ja päätelaitteiden pioneeriyritys. Yhdessä Senop ja VTP voivat tarjota kokonaisvaltaisia turvallisen viestinnän ja optroniikan ratkaisuja niin viranomaisille kuin yrityksillekin.

Tietoturvallisen kriittisen viestinnän merkitys on korostunut viime aikoina entisestään, kun viestintäkanavien ja -välineiden kirjo on moninkertaistunut lyhyessä ajassa. Samalla viranomaisviestintä on murroksessa, kun viranomaisverkko Virve uudistuu vuosikymmenen lopulla laajakaistaiseksi. 2020-luvulla toimintavarmuuden turvaamisessa kotimaisten kumppanuuksien merkitys on kasvanut huomattavasti.

Suojaamattomien kuluttajasovellusten käyttö liiketoimintakriittiseen viestintään muodostaa vakavan tietomurron uhan. Salattu viestintä on elintärkeää esimerkiksi teollisuuslaitoksille, satamille, lentokentille ja muille toimioille, joilla on useita toimipisteitä ja kriittisiä toimintoja, joissa lyhytkin tietokatkos voi nopeasti johtaa merkittäviin ongelmiin. Sisällöntuotannon kasvaessa viranomaissektorilla ja yrityksissä voidaan hyödyntää Senopin älykkäitä päätelaitteita.

Tulevaisuudessa Senopin yhä laajeneva viestintäratkaisujen portfolio auttaa asiakkaita välittämään dataa tietoturvallisesti entistä monipuolisemmin. Esimerkiksi maanpuolustus- ja viranomaistoiminnassa voidaan yhdistää tehokkaasti ääntä ja videota tilannekuvan välittämiseksi sekä kohdentaa sitä tarpeen mukaan oikeille käyttäjäryhmille.

Lisätietoja antaa: Toimitusjohtaja Aki Korhonen, puh. 020 734 3500 (vaihde), aki.korhonen@senop.fi ja myyntijohtaja Toni Leppänen, puh. 040 571 4111, toni.leppanen@virve.com tai (1.10. alkaen) toni.leppanen@senop.fi

Senop Oy on kokenut ja luotettava puolustussektorin ja teollisuuden optroelektronisten ratkaisujen sekä turvallisen viranomais- ja ammattilaisviestinnän asiantuntija. Millog-yhtiöihin ja Patria-konserniin kuuluva Senop toimii viidellä paikkakunnalla ja työllistää yli 70 asiantuntijaa.