Senopilta ensimmäinen Carl-Gustaf sinkoasejärjestelmiä varten kehitetty päivä- ja pimeänäkökyvyllä varustettu älytähtäin

Senop on kehittänyt täysin uuden tyyppisen älytähtäimen yhteistyössä ruotsalaisen Saabin kanssa. Carl-Gustaf® M4 ja M3 -sinkoasejärjestelmiin oli jo aiemmin ollut mahdollista liittää erilaisia osumatarkkuutta parantavia laskintähtäimiä, mutta niiden käyttö pimeässä ja hämärissä näkyvyysolosuhteissa edellytti erillisen pimeäoptiikan liittämistä laitteeseen.

Senop tuo markkinoille kolmen vuoden intensiivisen kehitystyön tuloksena Advanced Fire Control Device Thermal Imager (AFCD TI) -älytähtäimen, johon on integroituna päiväkamera, lämpökamera, etäisyysmittauskyky ja ballistinen laskenta.

“Carl-Gustaf on markkinajohtaja tulitukiaseissa. Tavoitteemme onkin pitää järjestelmä jatkuvasti päivitettynä vastaamaan käyttäjien tarpeisiin ja taistelukentän muuttuviin olosuhteisiin. Carl-Gustav M4 on sinkoaseen kevyin kehitysversio, joka yhdessä uusien ampumatarvikkeiden kanssa tarjoaa lisäsuorituskykyä. Lisäksi korkea osumatarkkuus, 24/7-toimintakyky ja käyttöergonomia ovat keskeisiä aseen suorituskykytekijöitä. Näiden ominaisuuksien vuoksi olemmekin erittäin tyytyväisiä Senopin kanssa tekemäämme tuotekehitysyhteistyöhön AFCD TI tähtäimen osalta”, toteaa Saabin Ground Combat-liiketoimintayksikön johtaja Michael Höglund.

AFCD TI on ensimmäinen Carl-Gustaf aseen älytähtäin, johon on yhdistettynä kaikki suorituskyvyn kannalta tärkeimmät ominaisuudet. Tähtäimen korkeatasoinen optroniikka ja ballistinen laskenta mahdollistavat äärimmäisen hyvän osumatodennäköisyyden niin liikkuviin kuin paikallaan oleviin maaleihin. Ampuja voi halutessaan käyttää päiväkameraa, lämpökameraa tai näistä yhdistettyä fuusiokuvaa maalien etsintään, sekä tulitoimintaan. Painoltaan 1,5 kg oleva laite on tällä hetkellä markkinoiden kevein ja sen kehitystyössä on erityisesti panostettu käytön yksinkertaisuuteen ja ergonomiaan. Lisätietoja laitteen teknisistä ominaisuuksista Patria-lehden artikkelista ja esitteestä. Tutustu myös tuotevideoon.

“Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme saaneet olla mukana rakentamassa täysin uutta konseptia kaikille Carl-Gustaf käyttäjille ympäri maailmaa. AFCD TI tarjoaa useita suorituskykyä lisääviä toiminnallisuuksia yhdessä ja samassa laitteessa. Tämä on merkittävä eroavaisuus verrattuna muihin tällä hetkellä markkinoilla oleviin ratkaisuihin, jotka hyödyntävät perinteikästä päivätähtäin ja pimeälisäoptiikka -laiteyhdistelmää”, korostaa Senopin toimitusjohtaja Aki Korhonen.

AFCD TI:n hyväksyntätestaus on viimeistelyä vaille valmis, joten tämä uusi suorituskyky on pian saatavilla Carl-Gustaf M4 ja M3-käyttäjille. AFCD TI on yhteensopiva myös AT4-kertasingon kanssa.
Senop Oy:n missiona on toimia asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Puolustusvoimat on Senopin tärkein asiakas. Senop Oy:n puolustus- ja turvallisuuspuolen tuotekonseptiin kuuluvat korkean suorituskyvyn omaavat valonvahvistimet, pimeätähtäimet, älykkäät lämpötähtäimet, maalinpaikannuslaitteet, ajoneuvokamerat, hyperspektrikamerat ja järjestelmäalustaratkaisut.

Lisätietoja antaa: Toimitusjohtaja Aki Korhonen, puh. 020 734 3500 (vaihde), s-posti: aki.korhonen@senop.fi

Senop Oy on edistyksellisten pimeänäköratkaisujen toimittaja ja tilannetietoisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaja. Tarjoamme vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja ja korkean suorituskyvyn omaavia pimeänäkölaitteita, älykkäitä sensoriteknologiapohjaisia ratkaisuja ja järjestelmäintegrointipalveluja sekä viranomaistahoille että teollisuuden ja tutkimuksen tarpeisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme tuotteidemme toimivuuden äärimmäisissä olosuhteissa ympäri maailmaa. Tällä hetkellä toimimme Suomessa neljällä paikkakunnalla ja työllistämme lähes 60 asiantuntijaa. Senop on Millog Oy:n tytäryhtiö ja on osa Patria-konsernia.
www.senop.fi