Senop Oy:lle merkittävä vientitilaus Kongsberg Defence&Aerospace AS:ltä

Senop Oy on saanut Kongsberg Defence & Aerospace AS:ltä merkittävän vientitilauksen integroitujen tulenjohtokeskusten toimittamisesta kansainväliseen NASAMS-projektiin. Sopimus koostuu kontteihin integroiduista tulenjohtokeskuksista ja varaosista.

NASAMS-tulenjohtokeskus (Fire Distribution Center, FDC) on toimivaksi todettu ja laajasti käytössä oleva ilmatorjuntajärjestelmän johtokeskus, johon integroituu järjestelmän sensorit, viestilaitteet ja ohjuksien laukaisualustat. Tulenjohtokeskukseen koostetaan tilannekuva eri järjestelmistä, ja sieltä suoritetaan itse järjestelmän operatiivinen käyttö.

Sopimus on jatkumoa Senopin ja Kongsbergin pitkään jatkuneelle yhteistyölle, joka sai alkunsa Suomen NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmän hankinnasta vuonna 2009. Suomen järjestelmähankinnasta alkaen Senop on ollut lähes keskeytyksettä luottotoimittaja Kongsbergin NASAMS-vientiprojekteissa.

Sopimus tukee suomalaista puolustusteollisuutta Senopin laajan kotimaisen toimittajaverkoston kautta, ja suurin osa sopimusarvosta koostuu suomalaisesta teollisuudesta. Kongsbergin vientihankkeisiin osallistuminen on varmistanut kotimaisen huoltovarmuuden ja kunnossapitokyvyn kaikissa olosuhteissa sekä ylläpitänyt kriittistä teknologista osaamista. Yhteistyö Kongsbergin kanssa osoittaa suomalaisen puolustusteollisuuden kyvyn tuottaa ja toimittaa erilaisia järjestelmiä ja osia Suomen ilmapuolustustarpeisiin myös tulevaisuudessa.

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme osa Kongsbergin luotettavaa ja kyvykästä toimittajaverkostoa ja jatkuvan parantamisen kautta toivomme pysyvämme osana sitä myös pitkälle tulevaisuuteen,” sanoo Senop Oy:n toimitusjohtaja Aki Korhonen.

Lisätietoja: Aki Korhonen, toimitusjohtaja, Senop Oy, puh. +358 20 734 35000 (vaihde), aki.korhonen@senop.fi

Senop Oy on edistyksellisten pimeänäköratkaisujen toimittaja ja tilannetietoisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaja. Tarjoamme vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja ja korkean suorituskyvyn omaavia pimeänäkölaitteita, älykkäitä sensoriteknologiapohjaisia ratkaisuja ja järjestelmäintegrointipalveluja Puolustusvoimille ja viranomaistahoille sekä teollisuuden ja tutkimuksen tarpeisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme tuotteidemme toimivuuden äärimmäisissä olosuhteissa ympäri maailmaa. Tällä hetkellä toimimme Suomessa 4 paikkakunnalla ja työllistämme lähes 60 asiantuntijaa. Senop kuuluu Millog-yhtiöihin. Millog Oy:n pääomistajat ovat Patria ja Insta Group.  www.senop.fi