Senop Oy toimittaa Puolustusvoimille tulitukiaseen laskintähtäimiä

Senop Fire Control Thermal Sight

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on tehnyt tilauksen HUSKY Fire Control Thermal Sight (FCTS) -tähtäimien hankinnasta Senop Oy:ltä. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on optioineen noin kolme miljoonaa euroa. Senop Oy toimittaa tähtäimet Puolustusvoimille vuosien 2021 ja 2022 aikana.

HUSKY FCTS on tulitukiaseisiin, kuten raskaisiin konekivääreihin ja kranaattikonekivääreihin tarkoitettu laskintähtäin, johon on integroitu lämpökamera, laseretäisyysmittari, inertiayksikkö, GPS, digimagneettikompassi ja ballistinen laskin.

HUSKY FCTS-laskintähtäimien avulla kyetään parantamaan merkittävästi tulitukiaseiden osumatarkkuutta ja tulen tehoa. FCTS on hyvin käyttäjäystävällinen. Ampujan tehtävänä on mitata etäisyys maaliin ja järjestelmä laskee automaattisesti korotuskulman kyseiselle etäisyydelle ja ampumatarvikkeelle. Ampujan tehtävänä on ainoastaan siirtää ristikko maaliin ja laukaista ase. FCTS-laskintähtäimen avulla voidaan ohjelmoida myös kranaattikonekiväärin ilmaräjähteet räjähtämään tarkalleen oikealla etäisyydellä. Lisätietoja tähtäimestä löytyy verkkosivuiltamme ja FCTS tuoteanimaatiosta.

Senopin missiona on toimia asiakaslähtöisesti ja pyrkiä ratkaisemaan heidän ongelmansa. Puolustusvoimat on Senop Oy:n tärkein asiakas. Senop Oy:n puolustus- ja turvallisuuspuolen tuotekonseptiin kuuluvat korkean suorituskyvyn omaavat valonvahvistimet, pimeätähtäimet, älykkäät lämpötähtäimet, maalinpaikannuslaitteet, ajoneuvokamerat, hyperspektrikamerat ja järjestelmäalustaratkaisut.

Lisätietoja antaa: Toimitusjohtaja Aki Korhonen, puh. 020 734 3500, s-posti: aki.korhonen@senop.fi