Senop on saanut Suomen Puolustusvoimilta jatkotilauksen tulitukiaseen laskintähtäimistä

Senop on saanut Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta jatkotilauksen HUSKY Fire Control Thermal Sight (HUSKY FCTS) -laskintähtäimien toimittamisesta Puolustusvoimille. Jatkotilaus on arvoltaan noin 1 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta) ja on osa vuoden 2021 tilauksessa ollutta lisähankintavarausta. Jatkotilauksen tuotteet toimitetaan vuosien 2022-2023 aikana.

HUSKY FCTS on tulitukiaseisiin, kuten raskaisiin konekivääreihin ja kranaattikonekivääreihin tarkoitettu laskintähtäin, johon on integroitu lämpökamera, laseretäisyysmittari, inertiayksikkö, GPS,
digitaalinen magneettikompassi ja ballistinen laskin.

HUSKY FCTS -laskintähtäin mahdollistaa 24/7-toimintakyvyn ja parantaa merkittävästi tulitukiaseiden osumatarkkuutta ja tulen tehoa. Tähtäin on hyvin käyttäjäystävällinen. Ampujan tehtävänä on mitata etäisyys maaliin ja järjestelmä laskee automaattisesti korotuskulman kyseiselle etäisyydelle ja ampumatarvikkeelle. Ampujan tehtävänä on ainoastaan siirtää ristikko maaliin ja laukaista ase. Laskintähtäimen avulla voidaan ohjelmoida myös kranaattikonekiväärin ilmaräjähteet räjähtämään tarkalleen oikealla etäisyydellä. Lisätietoja laitteen teknisistä ominaisuuksista löytyy Senopin verkkosivuilta ja tuotevideosta.

Senopin missiona on toimia asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Puolustusvoimat on Senopin tärkein asiakas. Senopin puolustus- ja turvallisuuspuolen tuotekonseptiin kuuluvat korkean suorituskyvyn omaavat valonvahvistimet, pimeätähtäimet, älykkäät lämpötähtäimet, maalinpaikannuslaitteet, ajoneuvokamerat, hyperspektrikamerat ja järjestelmäalustaratkaisut.

Lisätietoja antaa: Toimitusjohtaja Aki Korhonen, puh. +358 20 734 3500 (vaihde), s-posti: aki.korhonen@senop.fi

Senop Oy on edistyksellisten pimeänäköratkaisujen toimittaja ja tilannetietoisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaja. Tarjoamme vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja ja korkean suorituskyvyn omaavia pimeänäkölaitteita, älykkäitä sensoriteknologiapohjaisia ratkaisuja ja järjestelmäintegrointipalveluja sekä viranomaistahoille että teollisuuden ja tutkimuksen tarpeisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme tuotteidemme toimivuuden äärimmäisissä olosuhteissa ympäri maailmaa. Tällä hetkellä toimimme Suomessa neljällä paikkakunnalla ja työllistää lähes 60 asiantuntijaa. Senop on Millog Oy:n tytäryhtiö ja on osa Patria-konsernia.
www.senop.fi