Senop kehittää pimeänäkösensoreita CV9030-rynnäkköpanssarivaunuihin

CV9030-rynnäkköpanssarivaunu. Kuva: Esa Muikku

Senop Oy on saanut tilauksen pimeänäkösensorien kehittämisestä CV9030 FIN-rynnäkköpanssarivaunuun. Tilaus liittyy Maavoimien CV9030 FIN-rynnäkköpanssarivaunujen elinjaksopäivitykseen. Tilauksen arvo on merkittävä ja sen toimitukset ajoittuvat usealle vuodelle.

Senop vastaa rynnäkkövaunuihin asennettavien varatähtäimien ja tykkikameroiden toimittamisesta.

”Tilauksen myötä Senopin tuoteportfolio kasvaa kahdella uudella tuotteella, jotka tulevat tulevaisuudessa avaamaan myös täysin uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tilaus osoittaa sen, että meillä on myös osaamista ja kompetenssia raskaan sotilaskaluston, kuten taistelu- tai rynnäkköpanssarivaunujen sensorien tuotekehityksessä, sekä valmistuksessa”, toteaa Senopin toimitusjohtaja Aki Korhonen. Perinteisestihän meidät on mielletty taistelu-, tulenjohto- ja tiedustelusensorijärjestelmien valmistajaksi. Korhonen korostaa, että myös tämä kehitystyö tehdään kiinteässä yhteistyössä CV9030 FIN loppukäyttäjien kanssa.

Senopin missiona on toimia asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Puolustusvoimat on Senopin tärkein asiakas. Senopin puolustus- ja turvallisuus tuotekonseptiin kuuluvat korkean suorituskyvyn omaavat valonvahvistimet, pimeätähtäimet, älykkäät lämpötähtäimet, maalinpaikannuslaitteet, ajoneuvokamerat, hyperspektrikamerat ja järjestelmäalustaratkaisut.

Lisätietoja antaa: Toimitusjohtaja Aki Korhonen, +358 20 734 3500 (vaihde), s-posti: aki.korhonen@senop.fi.