Puolustusvoimat tilaa lasertähtäimiä ja valonvahvistimia Senop Oy:ltä

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on tehnyt tilauksen valonvahvistimien ja lasertähtäinten hankinnasta Senop Oy:ltä. Kysymyksessä on marraskuussa 2020 allekirjoitetun hankintasopimuksen lisähankintavarauksen lunastaminen. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on noin 13.6 miljoonaa euroa. Senop Oy toimittaa laitteet Puolustusvoimille vuoden 2022 lokakuun loppuun mennessä.

Tilaus käsittää valonvahvistimia (M20), johtajan lasertähtäimiä (M20) ja taistelijan lasertähtäimiä (M20). Kyseiset pimeätoimintavälineet on kehitetty yhdessä Puolustusvoimien kanssa ja kehitystyössä on erityisesti keskitytty laitteiden käytettävyyden, ergonomian, kestävyyden ja keveyden optimointiin. Laitteita on testattu laajamittaisin kenttätestein vuodesta 2019 alkaen.

Valonvahvistimissa on hyödynnetty uusinta asfääri- ja komposiittiteknologiaa ja näin niistä on saatu kooltaan pieniä ja massaltaan keveitä. Taistelijan lasertähtäin on kehitetty kestäväksi, yksinkertaiseksi ja kevyeksi. Johtajan lasertähtäin on puolestaan kehitetty erittäin monipuoliseksi ja monikäyttöiseksi laitteeksi. Energianhallinta on nykypäivän sodankäynnin kannalta yhä merkityksellisempää. Huomionarvoista on se, että kaikissa näissä laitteissa voidaan käyttää sekä AA- että CR123-virtalähteitä.

”Tässä hankkeessa taistelija ja taistelijan tarpeet pimeätaistelukyvylle on nostettu prioriteettilistan kärkeen”, toteaa Senop Oy:n toimitusjohtaja Aki Korhonen. ”Olemme pyrkineet tukemaan kenttätestausta mahdollisimman laajasti ja huomioimaan kaikki kentältä saadut kehitysehdotukset laitteiden ominaisuuksissa. Yhteistyö Puolustusvoimien kanssa on ollut saumatonta”, korostaa Korhonen.

Senop Oy:n missiona on toimia asiakaslähtöisesti ja pyrkiä ratkaisemaan heidän ongelmansa. Puolustusvoimat on Senop Oy:n tärkein asiakas. Senop Oy:n puolustus- ja turvallisuuspuolen tuotekonseptiin kuuluvat korkean suorituskyvyn omaavat valonvahvistimet, pimeätähtäimet, älykkäät lämpötähtäimet, maalinpaikannuslaitteet, ajoneuvokamerat, hyperspektrikamerat ja järjestelmäalustaratkaisut.

Lisätietoja antaa: Toimitusjohtaja Aki Korhonen, puh. 020 734 3500 (keskus), s-posti: aki.korhonen@senop.fi

Senop Oy on edistyksellisten pimeänäköratkaisujen toimittaja ja tilannetietoisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaja. Tarjoamme vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja ja korkean suorituskyvyn omaavia pimeänäkölaitteita, älykkäitä sensoriteknologiapohjaisia ratkaisuja ja järjestelmäintegrointipalveluja sekä viranomaistahoille että teollisuuden ja tutkimuksen tarpeisiin. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa varmistaaksemme tuotteidemme toimivuuden äärimmäisissä olosuhteissa ympäri maailmaa. Tällä hetkellä toimimme Suomessa 4 paikkakunnalla ja työllistää lähes 60 asiantuntijaa. Senop on Millog Oy:n tytäryhtiö ja on osa Patria-konsernia.

www.senop.fi