Tietoa meistä

SENOP

Senop tekee näkymättömästä näkyvää ja turvaa viestintäsi. Tarjoamme vaativaan käyttöympäristöön suunniteltuja korkean suorituskyvyn pimeänäkölaitteita, optroniikkaa ja tietoturvallisia viestintäratkaisuja sekä vaativia järjestelmäintegrointipalveluja puolustus- ja turvallisuusalan toimijoille sekä kriittisen infrastruktuurin organisaatioille. Senop on osa Millog- ja Patria-konserneja.

1.

pohjoismainen markkinajohtaja

80+

vuoden
kokemus

100+

huippu-
ammattilaista

Tehty kestämään

Pohjoismaiden johtavana optiikkaratkaisujen kehittäjänä ja Virve-laitteistojen jälleenmyyjänä tuotteemme ja prosessimme vastaavat tiukimpiinkin laatu- ja suorituskykyvaatimuksiin. Jatkuva tuotekehityksemme ja innovointi takaavat, että asiakkaillamme on aina käytössään viimeisintä huipputeknologiaa. Kaikki tuotteemme ovat helposti integroitavissa olemassaoleviin järjestelmiin maanpuolustus-, yritys- ja teollisuusympäristöissä.

Osaava ja kokenut henkilökuntamme varmistaa, että voimme tarjota tuotteillemme luotettavaa kunnossapitoa ja modernisointipalveluja niiden koko elinkaarelle. Älykäs huolto optimoi varaosatarpeet ja minimoi huollon aiheuttamat käyttökatkokset.

TÄYDEN PALVELUN TALO

TEKNOLOGINEN EDELLÄKÄVIJÄ

Senopin laadukkaat optroniikkaratkaisut suunnitellaan, valmistetaan ja kootaan Suomessa yli 80 vuoden kokemuksella ja tietotaidolla. Olemme erikoistuneet räätälöityihin tuotesarjoihin, jotka vaativat syvällistä suunnittelu- ja valmistusosaamista. Kokemuksen, teknologian ja viimeisimpien innovaatioiden yhdistelmä takaa, että tuotteemme tarjoavat kilpailuetua vaativassakin käytössä.

Edelläkävijyys on tekemisemme ytimessä: olimme aikanaan ensimmäinen TETRA-laitteistojen toimittaja suomalaisille viranomaisille. Nykyään tarjoamme yrityksille esimerkiksi yksityisiä 5G-verkkoja, jotka pystyvät vastaamaan langattoman viestinnän vaatimuksiin, joita esimerkiksi teollisuudella, turvallisuuskriittisillä organisaatioilla tai kriittisillä infrastruktuureilla on.

KIISTATONTA KILPAILUETUA

ONNISTUMME YHDESSÄ

Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme ja johtavien järjestelmätoimittajien kanssa, jotta voimme vastata myös tulevaisuuden tarpeisiin maanpuolustus- ja teollisuuskentällä. Senopin tuotteet ovat helposti integroitavissa ja räätälöitävissä vastaamaan asiakkaidemme kaikkiin vaatimuksiin. Vastaamme koko toimitusprosessista aina suunnittelusta valmistukseen, mikä takaa myös luotettavan ja kustannustehokkaan huollon.

Olemme hankkineet kaiken tarvittavan osaamisen saman katon alle. Motivoitunut ja kokenut tiimimme on aina valmiina ylittämään asiakkaidemme odotukset. Ammattilaisillamme on perusteellinen kokemus puolustusteollisuuden toimintaympäristöistä. Jatkuva suorituskyvyn kehittäminen puolustussektorilla on ykköstavoitteemme.

LUOTETTU KUMPPANI

VASTUULLISTA LAATUA

Vankkumaton sitoutumuksemme reiluun ja eettiseen liiketoimintaan ohjaa kaikkea mitä teemme yrityksenä. Vaadimme vastuullisuutta paitsi itseltämme, myös toimittajiltamme ja kumppaneiltamme.

Lue lisää vastuullisuudesta Senopilla

Työmme ja tuotteemme noudattavat seuraavia kriteerejä ja standardeja: KATAKRI, ISO 9001 ja AQAP-2110. Organisaatiomme on Kiwa Inspectan sertifioima.

REHELLINEN JA LÄPINÄKYVÄ

SENOPIN HISTORIA

1939-40:

Suomen puolustusvoimien optiikka- ja tarkkuusmekaniikkajaosto perustetaan Helsinkiin. Varikot avataan Lievestuoreelle, Orivedelle ja Vammalaan.

1976:

Optiikkajaosto siirtyy Lievestuoreen varikolle.

2002:

Oricopa Oy perustetaan 28.11.2002 jatkamaan Oriveden varikon aseiden kunnossapitopalveluja.

2008-2009:

Millog solmii strategisen kumppanuussopimuksen Puolustusvoimien kanssa kesäkuussa 2008. Puolustusvoimien varikkotason kunnossapitovastuu siirtyy Millogille vuoden 2009 alussa.

2011–2012:

Instan puolustus- ja turvallisuusjärjestelmien integrointipalvelujaosto yhdistyy Oricopaan. Oricopasta tulee Millogin tytäryhtiö.

2016:

Millogin optroniikkaliiketoiminta ja Oricopan järjestelmäintegraatioliiketoiminta keskitetään yhdelle yhtiölle. Samalla Oricopan nimi vaihtuu Senopiksi 1. tammikuuta 2016.

Kesäkuussa 2016 Senop ostaa optoelektroniikkaan erikoistuneen oululaisen Rikola Oy:n liiketoiminnan.

2022:

Senop ja Virve Tuotteet ja Palvelut Oy yhdistyvät. Syntyy uusi liiketoimintayksikkö Senop Communications, joka tarjoaa tietoturvallisia järjestelmiä ja laitteita sekä privaattiverkkoja yrityksille, viranomaisille ja puolustusorganisaatioille.

2023:

Millog Oy siirtää optroniikkatuotantonsa Senopille kesäkuussa 2023.

Kuinka voimme auttaa?

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin ja tiedusteluihin.

  • Hyväksyn, että tietojani voidaan tallentaa ja käsitellä Senopin tietosuojailmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin.

  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.