Senop Communicationsin Virve-vuokralaitteet tekivät MM-triathlonin viestinnästä toimintavarmaa

Lahdessa järjestetty Ironman MM-triathlon houkutteli elokuussa tuhansia urheilijoita Salpausselän luontoalueille. Suurtapahtuman puheviestintään käytetyt Virve-puhelimet vuokrattiin Senop Communicationsilta.

Elokuussa 2023 Lahdessa mittelöitiin ensimmäistä kertaa puolimatkan triathlonin Ironman MM-kilpailut. Kansainvälinen Ironman-organisaatio on maailman suurin triathlontapahtumien järjestäjä. Myös Lahden MM-triathloniin osallistui yli 6 000 urheilijaa yhteensä 115 eri maasta, tehden kilpailusta kansainvälisimmän tapahtuman Suomessa 2020-luvulla. Kaikkiaan kaksipäiväisessä tapahtumassa kävijöitä arvioidaan olleen kymmeniä tuhansia.

Luotettavat ja tehokkaat viestintäyhteydet ovat ehdottoman tärkeitä suurtapahtuman turvallisuudelle. Mahdollisiin uhkiin ja tai onnettomuuksiin on kyettävä reagoimaan nopeasti. Lisäksi tapahtumat sisältävät perinteisesti monimutkaista logistiikkaa, joka vaatii tarkkaa koordinointia eri toimijoiden välillä. Lahdessa MM-kilpailut järjestänyt Ironman Finland Oy luotti viestintäyhteyksissä Senop Communicationsin Virve-vuokrapuhelimiin.

Puolimatkan triathlonissa uidaan 1,9 kilometriä, pyöräillään 90 kilometriä ja juostaan 21,1 kilometriä. Lahdessa kilpailureitti levittäytyi Salpausselän luontoalueille ja lähialueiden maanteille. Tapahtumapäällikkö Juuso Kutvosen mukaan Virve-puhelimet olivat ainut menetelmä, jolla valtavalla alueella pystyi viestimään ja koordinoimaan lukuisia eri toimintoja tehokkaasti ja toimintavarmasti.

– Käytännössä järjestimme yhden tapahtuman sisällä kolme erillistä tapahtumaa. Luotettavalla viestinnällä pystyimme varmistamaan, että laajalle alueelle levittäytyneet tiimit olivat ajan tasalla tapahtuman kulusta. Pyöräilyn aikana suljimme muun muassa paljon tieosuuksia liikenteeltä ja myös tässä viestintä oli tärkeässä asemassa.

Luotettavat laitteet

Virve eli viranomaisverkko on suljettu, eivätkä ulkopuoliset pääse siihen käsiksi. Kutvosen mukaan avainasemassa viestinnän onnistumiselle olivat lisäksi laitteisiin asennettu tapahtumaorganisaation oma puheryhmä. Sen avulla viestintä oli helppoa ja nopeaa kaikille osapuolille.

– Toimivan viestiliikenteen avulla pystymme käyttämään resurssejamme, kuten henkilökuntaamme tehokkaasti. Turvallisuuden lisäksi se synnyttää kustannustehokkuutta, Kutvonen sanoo.

Lahdessa MM-kilpailun valtava tapahtumaorganisaatio sisälsi yli 2000 vapaaehtoista ja useita satoja henkilökunnanjäseniä. Kaikkiaan Senop Communications toimitti tapahtumaan 260 Virve-puhelinta.

Kutvonen on tyytyväinen Senop Communicationsilta saamaansa palveluun. Hänen mukaansa viestintä toimi Senop Communicationsin kanssa hyvin ja tavarat toimitettiin sovitussa aikajänteessä. Myös vuokralaitteiden palautusprosessi sujui ketterästi.

– Senop Communicationsin kanssa toimiminen on ollut erittäin positiivinen kokemus. Palvelu oli kattavaa ja pystyimme luottamaan laitteiden toimintavarmuuteen.

Tutustu Senop Communicationsin yli 500 ammattilaisviestinnän tuotteeseen kätevästi verkkokaupassa osoitteessa kauppa.senop.fi, ja lue lisää vuokraus- ja leasingpalveluistamme täällä!

Senop Communications on kumppanisi turvalliseen ja luotettavaan ammattilaisviestintään. Pitkä ja monipuolinen asiantuntemuksemme viranomaisten, puolustusorganisaatioiden ja yritysten viestintäratkaisuista takaa, että pystyt aina kommunikoimaan ja johtamaan tehokkaasti, nopeasti ja turvallisesti.