Vuokrattavat Virve-puhelimet kovassa käytössä MM-rallissa – ”Laitteet toimivat moitteetta”

Sadan Virve-puhelimen vuokraustoiminta helpottaa tapahtumien järjestämistä. Laitteisiin etukäteen määritetyt asetukset toivat sujuvuutta tiukkaan tilanteeseen.   

Senop Communciations (ent. Virve Tuotteet ja Palvelut Oy) on lanseerannut palvelun, jossa se vuokraa uudenaikaisia Virve-radiopuhelimia tapahtumiin ja tilanteisiin, joissa turvallinen viestintä on kriittisessä roolissa. Uusi palvelu pääsi heti tositoimiin, kun laitteita tarvittiin Lapin MM-rallissa.

– Olen tehnyt Senop Communicationsin kanssa yhteistyötä jo useiden vuosien ajan, joten heidän puoleensa oli helppo kääntyä tässäkin asiassa. Tarve oli sadalle Virve-puhelimelle, jotka järjestyivät sujuvasti Senopilta, rallin pelastustoimenjohtaja Jari Wilen kertoo.

Virve eli viranomaisverkko ja toimiva kalusto olivat tärkeässä roolissa rallin onnistumisessa ja turvallisen tapahtuman järjestämisessä. Sen avulla pelastustoimi, poliisi ja järjestäjät pystyivät viestimään samoissa puheryhmissä ja reagoimaan nopeasti yllättävien tilanteiden sattuessa. 

– Toimivat laitteet takasivat hyvän yhteistyön viranomaisten ja ralliorganisaation välillä. Yhteisen verkon ansiosta esimerkiksi ambulanssit saadaan tarvittaessa ohjattua oikeaan paikkaan, Suomen Erillisverkot -konsernin Virve-tuotannon päällikkö Harri Hildén havainnollistaa.

Virve-verkko toimii kaikissa tilanteissa

Lapin MM-ralli käytiin talvisissa ääriolosuhteissa. Pakkanen saattoi laskea lähes kolmeenkymmeneen asteeseen, ja lunta oli kertynyt reitin varrelle paikoin reilusti yli metrin verran. Lisäksi kaukana asutuksesta käydyt reittiosuudet osoittivat Virve-verkon tarpeellisuuden. 

– Tavallinen matkapuhelinverkko ei toimi syrjäseudulla ja satelliittiverkko on kuuluvuudeltaan huono, kun ollaan ylhäällä pohjoisessa, joten siihenkään ei olisi voinut luottaa. Pystytimme reitin varrelle paikallisia Virve-asemia, joilla hyvä kuuluvuus taattiin, Hilden sanoo.

Laitteita joihin voi luottaa

Kolmipäiväinen tapahtuma oli järjestäjille kova rutistus, ja kisan toteuttaminen vaati huolellista suunnittelua. Tärkeässä asemassa olivat ennakkoon parametroidut puhelimet sekä tarkka suunnitelma puhelimien jaosta, käytännön ohjeistuksista ja kirjanpidosta, jotta tiedettiin, missä reittiosuudella puhelimet kulkevat.

– Puhelimien parametrointi takaa, että radiot toimivat halutulla tavalla. Olimme toimittaneet Senopille ennakkoon Excel-tiedoston, jossa oli määritetty tilatietoryhmä, puheryhmä ja paikannusryhmä. Kaikki toiveemme oli huomioitu ja toteutettu, Jari Wilen kertoo.

– Rallissa on töissä paljon vapaaehtoisia ja laitteet olivat käytössä ihmisillä, jotka eivät arjessaan käytä Virve-puhelimia, joten jokaiseen puhelimeen on laitettava selkokieliset ohjeistukset ja puheryhmät. Tällaisena pandemia-aikana on myös rajoitettava kontaktien määrää ja se tuotti erillisiä järjestelyitä. Lisäksi perjantaina käytössä olevat laitteet oli saatava lauantaina käyttöön eri paikkaan, ja sama homma oli edessä sunnuntaina. Onneksi laitteet toimivat moitteetta, rallin viestipäällikkö Matti Heikinoja täsmentää.

Uudenaikaiset laitteet olivatkin Heikinojan mukaan tärkeässä roolissa, jotta hyvin tehdyt suunnitelmat pitivät. Parametroinnin lisäksi kaikkiin puhelimiin oli laitettu etukäteen samat asetukset, ja se yllätti Heikinojan positiivisesti.

– Säästi aikaa, kun ei tarvinnut tehdä itse kieli- ja mikrofoniasetuksia sataan puhelimeen. Uudessa ja tasalaatuisessa kalustossa on myös helpompi luottaa esimerkiksi akkujen kestoon, hän kiittelee.

Kansainvälisesti tunnustettua viestintää

Autourheilun kansainvälinen kattojärjestö FIA eli Federation Internationale de l’Automobile oli tyytyväinen kisajärjestelyihin kokonaisuudessaan. Muun muassa järjestön puheenjohtaja Jean Todt antoi kiitosta siitä, että järjestelyt toimivat moitteetta ja kisan puitteet ja olosuhteet olivat ainutlaatuiset. 

– Ralliorganisaation palaute oli todella positiivista. Merkittävää on se, että toimiva viestintä oli raporteissa nostettu toiseksi parhaimmaksi asiaksi koko rallissa. Eihän siihen voi olla kuin tyytyväinen, Harri Hilden summaa.

Vuokraa Virve-puhelimet käyttöösi

Voit vuokrata jopa 100 kappaletta valmiiksi parametroituja ja nykyaikaisia Virve-puhelimia, joilla turvaat viestinnän tapahtumissa sekä muissa vaativissa tilanteissa. Virve puhelinvuokraus sisältää radiopuhelimet, Virve-liittymän sekä radioiden ohjelmoinnin haluamallasi tavalla. Vuokraamme puhelimia niin lyhyeen kuin pidempiaikaiseen käyttöön.

Tutustu Senop Communicationsin yli 500 ammattilaisviestinnän tuotteeseen kätevästi verkkokaupassa osoitteessa kauppa.senop.fi, ja lue lisää vuokraus- ja leasingpalveluistamme täällä!